Receptury i opisy produktów znajdziecie państwo na stronie Internetowej firmy Dawn.
Komponenty DAWN
|
|
||
279006115
|
DAWN MUFFIN-MIX JASNY
|
12,5kg
|
|
279008115
|
DAWN MUFFIN-MIX CZEKOLADOWY
|
12,5kg
|
|
279020115
|
DAWN MUFFIN-MIX PEŁNOZIARNISTY
|
12,5kg
|
|
279003115
|
DAWN BROWNIE-MIX
|
12,5kg
|
|
279001115
|
DAWN COOKIE-MIX JASNY
|
12,5kg
|
|
279002115
|
DAWN COOKIE-MIX CZEKOLADOWY
|
12,5kg
|
|
279018115
|
DAWN COOKIE-MIX OWSIANY
|
12,5kg
|
|
279009115
|
DAWN DONUT-MIX
|
12,5kg
|
|
279017115
|
Carrot Cake Mix – ciasto marchewkowe NOWOŚĆ
|
12,5kg
|
|
203636505
|
JOGHURT FÜLLMIX (krem na ciasto marchewkowe)
|
15kg
|
![]() |
![]() |
![]() |
Mieszanki chrupkie
|
|
||
203692113
|
Miks Florentynkowy PREMIUM (z miodem i masłem w proszku)
|
2 x 2 kg
|
|
203689115
|
Miks Florentynkowy Standard
|
20 x 500 g
|
|
203689816
|
Miks Florentynkowy Standard
|
20 kg
|
Dodatki do ciast
|
|
|
203660521
|
Proszek do pieczenia
|
4 x 1,5 kg
|
203635521
|
Ovafina - preparat z białka kurzego w proszku
|
4 x 1 kg
|
203635806
|
Ovafina - preparat z białka kurzego w proszku
|
20 kg
|
203901114
|
Quark-Stabil - stabilizator do masy twarogowej
|
2 x 2,5 kg
|
203901505
|
Quark-Stabil - stabilizator do masy twarogowej
|
10 kg
|
203901506
|
Quark-Stabil - stabilizator do masy twarogowej
|
25 kg
|
203900115
|
Kasequark Delikat
|
15 kg
|
203652114
|
Silvia - beza w proszku
|
2 x 2,5 kg
|
203662521
|
Cukier wanilinowy
|
4 x 1,5 kg
|
203670114
|
Trix - emulgator w paście
|
5 kg
|
203671804
|
Bisquita - emulgator do ciast i rolad
|
5 kg
|
Mieszanki ciast
|
|
|
203853505
|
Biskuit mix - Miks biszkoptowy
|
15 kg
|
203919115
|
Brandmassen-Mix - Ciasto Parzone
|
15 kg
|
203852505
|
Mürbeteig-Mix - ciasto kruche
|
15 kg
|
656308805
|
SuMix Choco - ciasto biszkoptowo-tłuszczowe czekoladowe
|
15 kg
|
240200115
|
Eclair Mix - miks ciasta parzonego
|
15 kg
|
203517815
|
Premiks PlattenKuchen
|
15 kg
|
203517016
|
Premiks PlattenKuchen
|
25 kg
|
203356116
|
Premix FlexiSoft
|
15 kg
|
202986114
|
Mix Macaron
|
5 x 1 kg
|
Kremy budyniowe
|
|
|
|
203682505
|
Creme-Delikat
|
10 kg
|
|
203682506
|
Creme-Delikat
|
25 kg
|
|
203883116
|
Kaltcreme 2000 - nadaje się do zapiekania
|
25 kg
|
|
203680805
|
Creme Carmona - nadaje się do zapiekania
|
15 kg
|
|
203680806
|
Creme Carmona - nadaje się do zapiekania
|
25 kg
|
|
203675114
|
Quick cream - krem maślany
|
2x2,5kg
|
|
|
|
|
|
Kremy gotowe do użycia
|
|
||
203004325
|
Pikfein Caramel - miękki karmel
|
5kg
|
www.bakels.pl - Wszystkie produkty firmy Bakels są opisane na stronie internetowej naszego dostawcy.
Jednym z wielu atutów wszystkich niżej wymienionych śmietan jest to, że nie musza być przechowywane w chłodni,wystarczy suche miejsce maksymalnie do 20 stopni C.
Decor Up: słodzony, idealny do dekoracji i nadzień oraz do przygotowania różnego rodzaju kremów, musów, mrożonych deserów, nadzień do czekoladek itd. Idealny produkt do gofrów i do rurek z kremem. Jednym z atutów Decor Up jest wysoka wydajność: produkt, po ubiciu, zwiększa swoją objętość 3,5 -krotnie i, w przeciwieństwie do śmietany zwierzęcej, może być powtórnie ubijany. Śmietanę decor Up możemy łaczyć ze śmietaną zwierzęcą. Decor Up charakteryzuje się dużą trwałością: produkt ubity zachowuje swoją formę przez długi okres, stabilnością: produkt ubity pozostaje w tej formie przez długi czas, nie rozwarstwia się i nie podchodzi wodą.
Master Gourmet: bez zawartości cukru, o smaku mleka, może być wykorzystywany do słonych potraw i ogólnie w kuchni lub też, po dodaniu cukru, do wyrobów cukierniczych. Również Master Gourmet, po ubiciu, zachowuje długo swoją strukturę.
Master Gourmet Chef: posiada konsystencję bardziej gęstą, jest produktem przeznaczonym do używania w kuchni i ogólnie do gotowania, używany zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonale łączy się z kwaśnymi sosami i z serami
Ciasteczka nawiązują do mody typu „fitness”, zawierają błonnik owsiany, który obniża poziom cholesterolu.
Jest zagęstnikiem na zimno, który zmieszany z cukrem może być zastosowany do nadzień owocowych wszelkiego rodzaju,dajesię szybko i pewnie obrabiać. Produkt ten daje się wymieszać bez obawy powstania zbryleń, wykazuje dużą siłę zgęstnienia. Wszystkie nadzienia owocowe dają się wypiekać i kroić.Nadają się również do zamrażania po wypieku jak i przed.WESTFALIA Fruchtfix doskonale chroni spody tortowe i innych ciast przed przemoczeniem.
Mieszanka tłuszczowo -cukrowa z lecytyną polecana szczególnie do produkcji ciast francuskich, półfrancuskich, drożdżowych a w szczególności pączków
|
KREMY BUDYNIOWE NA ZIMNO I DO ZAPIEKANIA:
|
AM50BA
|
FIORFIORE ROYAL - najwyższej jakości krem cukierniczy, wyjatkowy w smaku, na zimno i do zapiekania
|
AM50AF
|
FIORFIORE OLIMPIA - uniwersalny krem cukierniczy na zimno i do zapiekania
|
AM50AB
|
FIORFIORE EASY - aromatyczny krem cukierniczy na zimno i do zapiekania
|
|
MIESZANKI CUKIERNICZE 100%, do przygotowywania:
|
AM40CD
|
FIORFIORE COMPLETO CACAO - czekoladowe ciasto biszkoptowo - tłuszcz. (wchłanianie części płynnych 1:1)
|
AM30AY
|
FIORFIORE CAMARGO - ciasta biszkoptowe i biszkopt. - tłuszcz. (wchłanianie części płynnych 1:1)
|
AM30BC
|
FIORFIORE CROISSANT - croissants, rogaliki półfrancuskie
|
AM30AM
|
FIORFIORE MUFFIN - muffiny, babeczki, cupcake
|
AM40CE
|
FIORFIORE CHOCOMUFFIN - muffiny intensywnie czekoladowe
|
AM30AA
|
FIORFIORE MASTER LIEVI-VIT - babka PANETTONE, pączki, drożdżówki, croissants, pandoro, itp.
|
AM30LS
|
FIORFIORE MULTI-CAKE - ciasta biszkoptowo-tłuszczowe
|
AM30AD
|
FIORFIORE SFOGLIA - ciasto francuskie (puff pastry)
|
AM30CQ
|
FIORFIORE LAGLASSA - mieszanka o smaku marcepanowym (glazury, nadzienia, blaty, ciasteczka)
|
AM30AH
|
FIORFIORE PARADISO - "RAJSKA BABKA" tradycyjna babka biszkoptowo - tłuszczowa
|
AM30AE
|
FIORFIORE PAN DI SPAGNA - biszkopt (ranty)
|
AM30AL
|
FIORFIORE PAN DI SPAGNA SOFT - rolada biszkoptowa
|
AM30CZ
|
FIORFIORE FRITTELLINO - ciasto parzone (uniwersalne - do pieczenia i smażenia)
|
AM40CB
|
FIORFIORE CHOCOPAN - biszkopt czekoladowy
|
MIESZANKI CUKIERNICZE SKONCENTROWANE, do przygotowywania:
|
|
AM30XF
|
FIORFIORE MASTER LIEVI-VIT C25 - koncentrat 25% babka PANETTONE, pączki, drożdżówki, croissants, pandoro, itp.
|
AM30XG
|
FIORFIORE MULTI-CAKE C25 - koncentrat 25%, ciasta biszkoptowo-tłuszczowe
|
AM30XA
|
FIORFIORE PAN DI SPAGNA C25 - koncentrat 25% biszkopt
|
Na specjalne zamówienie. www.zeelandia.pl
Na specjalne zamówienie.