obraz
obraz
obraz
obraz
obraz
obraz
obraz
obraz
obraz
obraz
obraz
obraz

Czekolady, polewy, kakao

BARY CALLEBAUT

www.callebaut.com  
www.callebaut.com/plpl/21

CDN CDN

CACAO BARRY

www.cacao-barry.com

CDN

Mamy przyjemność być dystrybutorem produktów firmy Barry Callebaut i Cacao Barry.  Ze względu na bardzo rozbudowaną ofertę wyżej wymienionych firm  prosimy o odwiedzenia strony naszych dostawców. Znajdziecie tam Państwo szczegółowe opisy wszystkich produktów oraz rewelacyjne receptury, które bardzo polecamy.

 

LUBECA - CZEKOLADY  Z FIRMY LUBECA
CDN

Wszystkie produkty z firmy Lubeca posiadają certyfikat koszerności. Produkty zaznaczone * posiadamy w stałej ofercie, wszystkie pozostałe produkty są na zamówienie – okres oczekiwania do dwóch tygodni.


Index
Skład
Opis produktu
721
55/45/34 10kg     *
Z ciemnej czekolady Wybrzeże Kości Słoniowej 55%
722
60/40/39 12,5kg
Z ciemnej czekolady Wybrzeże Kości Słoniowej 60%
727
60/40/39 10kg     *
Z ciemnej czekolady Ghana 60%
729
60/40/42 12,5kg
Z ciemnej czekolady Ghana 60%
735
65/35/41 12,5kg
Z ciemnej czekolady Ghana 65%
742
70/30/45 10kg     *
Z ciemnej czekolady Ghana 70%
745
85/15/50 5kg
Z ciemnej czekolady Ghana 85%

Najlepsza kuwertura z ciemnej czekolady
 
 
750
60/40/40
Najlepsza kuwertura z ciemnej czekolady 60%
752
70/30/42
Najlepsza kuwertura z ciemnej czekolady 70%
Kuwertura z mlecznej czekolady
 
 
758
42/39 12,5kg
Najlepsza kuwertura z mlecznej czekolady 42%
759
40/40 12,5kg
Najlepsza kuwertura z mlecznej czekolady 40%
760
38/38 12,5kg
Najlepsza kuwertura z mlecznej czekolady 38%
765
38/41 10kg
Najlepsza kuwertura z mlecznej czekolady 38%
761
43/40 12,5kg
Kuwertura z mlecznej czekolady Ghana 43%
763   *
35,5/37 10kg
Kuwertura z mlecznej czekolady 35,5%
Kuwertura czekoladowa czystego pochodzenia
 
 
753
63/37/40 5kg
Kuwertura z ciemnej czekolady Arriba 63%
749
64/36/41 5kg
Kuwertura z ciemnej czekolady Vanuatu 64%
754
67/33/41 5kg
Kuwertura z ciemnej czekolady Rio Caribe 67%
755
72/28/42 5kg
Kuwertura z ciemnej czekolady Trinidad 72%
762
43/40 5kg
Kuwertura z ciemnej czekolady Vanuatu 43%
767
47/41 5kg
Kuwertura z ciemnej czekolady Rio Caribe 47%
Biała czekolada
 
 
776   *
33/39,5 10kg
Biała czekolada 33%
Dietetyczna kuwertura czekoladowa
 
 
770
70/30/42
Diet Kurertura z ciemnej czek z fruktozą 70%
771
44/42
Diet Kurertura z mlecznej czek z fruktozą 44%
783
37/34/45
Diet Kuwertura z białej czekolady 37%
Kuwertura organiczna
 
 
789
70/30/45 12,5kg
Org. Kuwertura z gorzkiej czek 70%
769
41/41 12,5kg
Org. Kuwertura z mlecznej czek 41%
779
38/34,5 12,5kg
Org. Biała czekolada 38%
Masa kakaowa / Masło kakaowe
 
 
775
100% cocoa mass 4kg
Masa kakaowa
777*
100% cocoa butter 6,25kg
Wiórki masła kakaowego

CZEKOLADY  MASTER MARTINI

CDN

 PRAWDZIWA CZEKOLADA „ARIBA”

CDN

Prawdziwa czekolada najwyższej jakości, naturalna  - 0% zawartości innych tłuszczy poza masłem kakaowym) Doskonała do polew najwyższej jakości, do wyrobu pralin, wykonywania dekoracji, przygotowania tzw. „czekolady plastycznej”, jako dodatek do ciastek kruchych („pieguski”). Znakomicie znosząca zapiekanie. W postaci dysków i kropelek.
         

  • Kuwertura deserowa 48,8 %  - opakowanie 20 kg
  • Kuwertura deserowa 50 % -- opakowanie 20 kg
  • Kuwertura deserowa 55 % - opakowanie 20 kg
  • Kuwertura mleczna   - - opakowanie 20 kg
  • Kuwertura biała - - opakowanie 20 kg

Dropsy do zapiekania – dropsy z prawdziwej czekolady, idealny produkt do zapiekania, stosowany do mufinek, ciastek piegusków. Polewa deserowa cariba –  polewa zrobiona na  tłuszczu laurynowym, w smaku bardzo zbliżona do czekolady , idealny produkt do robienia dekoracji. Ze względu na bardzo szeroką ofertę produktów Master Martini zapraszamy Państwa do odwiedzenia strony naszego dostawcy www.mastermartini.pl
 

CZEKOLADY Z FIRMY DAWN

WYSOKIEJ KLASY KUWERTURY PRODUKOWANE W BELGII

801436124
San Felipe Ciemna gorzka 65%
 5 kg
801315114
Maracaibo Mleczna 34%
5 kg
801323124
Cabo Blanco Biała 27%
5 kg

CDN

 

DROPSY CZEKOLADOWE DO ZAPIEKANIA DAWN

Dropsy wykonane z wysokiej klasy czekolady idealne np do mufinek.

279005113
Chocolate Chunks ciemne
3,75kg
279004113
Chocolate Chunks białe
3,75kg

BARBARA LUIJCKX – BARIMA – CZEKOLADY I KAKAO

CDN

  • Czekolady Barima Artisanal   - Produkty firmy Barbara Luijckx

Prawdziwe, belgijskie czekolady wyprodukowane wg najlepszych receptur doświadczonych mistrzów czekoladziarstwa. Wyjątkowa selekcja w doborze ziarna kakaowego, nowoczesna technologia procesu produkcyjnego oraz laboratoryjna kontrola jakości zapewniają czekoladom marki Barima Artisanal niezmienne, stałe parametry. Wśród nich należy wyróżnić bogaty bukiet aromatyczno-smakowy, wysoki stopień płynności oraz jedwabistą konsystencję. Produkt jest formowany w postaci pastylek o średnicy 1 cm z zatemperowanej czekolady.

  • Czekolada deserowa 50% CHN50XXD10 karton 10 kg -
  • Czekolada deserowa 56% CHN56XX3 worek 3 kg karton 18 kg
  • Czekolada deserowa 72% CHN72XXA3 worek 3 kg karton 18 kg
  • Czekolada mleczna 35%  CHL35XXC10  karton 10 kg,  CHL35XXC3    worek 3 kg - karton 18 kg                                            
  • Czekolada biała 28% CHB28XXB3     worek 3 kg karton 18 kg,  CHB28XXB10   karton 10 kg
  • Pastylki barwione i aromatyzowane Barima Artisanal
  • Karmelowe 332581 karton 2 kg
  • Truskawkowe 332580 karton 2 kg
  • Cytrynowe 332582 karton 2 kg
  • Pomarańczowe 332583 karton 2 kg
  • Zielone 332584 karton 2 kg
  • Czekolady ECONOMIC
  • Czekolada deserowa 50% 332576 karton 10 kg
  • Czekolada mleczna 31% 332573 karton 10 kg
  • Czekolada biała 23% 332570 karton 10 kg
  • Kakao 22-24%
  • Kakao EXTRA DARK 22/24GT781 worek 1 kg karton 6 kg

Szlachetny produkt o zawartości masła kakaowego wynoszącej od 22 do 24%. Kakao Extra Dark odznacza się wyjątkowym, pełnym aromatem i ciemnym bordowo-brązowym kolorem. Idealne do dekorowania oraz łączenia z kremami i masami cukierniczymi.
 

CZEKOLADY DO FONTANN

CDN

BARRY CALLEBAUT – deserowa i mleczna opakowanie 2,5 kg.

Czy jest coś smaczniejszego i bardziej przyjemnego niż ciepła, rozpuszczona czekolada? Dlatego Callebaut oferuje czekoladę do fontann. Jej smak to w 100% smak Callebaut – dostępny w wersji ciemnej lub mlecznej, gwarantującej intensywny, harmonijny smak. Ponadto czekolady te są bogate w masło kakaowe, zapewniające ich wysoki stopień płynności w fontannach i fondue.
CDN

BARBARA LUIJCKX – czekolady do fontann opak 3 kg.

Czekolady do fontann Barima Artisanal

Cechą wyróżniającą czekolady do fontann marki Barima Artisanal jest bogata zawartość kakao. W przypadku czekolady deserowej wynosi ona 58%, dla czekolady mlecznej 43%. Podane wskaźniki zapewniają tym czekoladom luksusowy smak. Zrównoważona zawartość masła kakaowego decyduje o ich jedwabistej płynności i szlachetnym połysku. Wszystkie wymienione parametry powiększają możliwość zastosowania tych czekolad. Idealne do oblewania wszystkich produktów cukierniczych w tym do deserów mrożonych.
 

  • Czekolada deserowa 58% CHN58F3 worek 3 kg  karton 18 kg
  • Czekolada mleczna 43% CHL43F3 worek 3 kg    karton 18 kg
     

CZEKOLADY DO PICIA W PŁYNIE

GOLDEN CIOC

CDN

Czekolada w płynie z  firmy Master Martini, gęsta prawdziwa czekolada Golden Cioc, gotowa do serwowania na gorąco jak i na zimno w postaci czekoladowego moussu. Do jej produkcji wykorzystano kakao najwyższej jakości oraz prawdziwą, ciemną czekoladę, dzięki czemu uzyskano jedyny w swoim rodzaju smak. Golden Cioc to prawdziwa nowość w branży gastronomicznej, adresowana do barów, cukierni, lodziarni, hoteli, restauracji, czekoladziarni.

Aby nacieszyć się wybornym smakiem czekolady wystarczy otworzyć kartonik GOLDEN CIOC i wlać ją do filiżanki. Można także podgrzać czekoladę w kuchence mikrofalowej lub wykorzystując gorącą parę z ekspresu do kawy w taki sposób aby odpowiednio podgrzać napój, ale nie doprowadzić go do wrzenia.  Najlepszym rozwiązaniem  żeby cieszyć się w pełni smakiem czekolady jest używanie do tego celu profesjonalnej czekoladziarki.
 

CZEKOLADA W PŁYNIE VAN HUTEN

CDN

Czekolada na gorąco dla koneserów marki  Van Houten  to gotowa do spożycia czekolada o zwiększonej zawartości czekolady 22%.. Najlepiej stosować używając czekoladziarki. Możemy ją mieszać z syropami smakowymi, owocami w żelu., podawać na gorąco i na zimno na przykład. z bitą śmietaną. Cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem klientów ze względu na bardzo intensywny i mocny smak czekolady.
 

KAKAO  - PROSZKI KAKAOWE

Kakao Extra Brute – Cacao Barry.

Wysokiej klasy kakao 22-24 % zawartości tłuszczu, doskonały produkt do dekoracji  np., ciastka tiramisu oraz do łączenia z kremami i śmietaną.

CDN

Kakao nietopliwe – opakowanie 3 kg – Bush Trade.

Kakao ciemne doskonałe do posypywania ciast śmietanowych, produkt nie wchłania wody i dzięki temu  po posypania ciastka sprawia wrażenie efektu zamszu.

PROSZEK KAKAOWY 10-12 % oraz 22-24 % .

Opakowania 25 kg – z firm  GERKENS i BARRY CALLEBAUT.
Najwyższej jakości  ciemne kakao, doskonale sprawdza się we wszystkich produktach cukierniczych i przy produkcji lodów

POLEWY

POLEWY FIRMY BAKES.

Nazwa produktu NON TEMP WHITE NH,  NON TEMP DARK – Opakowanie 12,5 Kg.

Polewa w postaci dropsów do oblewania i dekoracji wyrobów cukierniczych. Rodzaj produktu Kolejny w ofercie Grupy Bakels produkt typu NH, czyli bez uwodornionych, szkodliwych dla zdrowia tłuszczów utwardzonych i kwasów trans.  Surowiec jest gotowy do użycia bezpośrednio po rozpuszczeniu w kąpieli wodnej lub mikrofalówce - nie wymaga czasochłonnego procesu temperowania. Jego doskonała stabilność pozwala na łatwe modelowanie wszelkiego rodzaju dekoracji cukierniczych, wykonanie napisów lub rysunków
na wyrobach okazjonalnych oraz przygotowanie stabilnych korpusów do pralin. Produkt ten doskonale nadaje się również do produkcji polew i ganaszy oraz do wylewania na folie karotenowe i blistry. Przy produkcji polew możliwy jest dodatek mleka, śmietanki lub wody, pod warunkiem, że mają one taką samą temperaturę jak roztopiony Non Temp. Oblane wyroby cukiernicze mają zawsze równą, błyszczącą powierzchnię. Bezproblemowo można również wykonać polewę do natrysku oraz plastyczną masę – Non Temp Plastyczny -
doskonale nadającą się do wałkowania, obkładania i modelowania. Sposób użycia Rozpuścić Non Temp NH w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Podczas rozpuszczania temperatura nie powinna przekroczyć 42°C.  Produkcja niektórych dekoracji jest możliwa tylko na zamrożonym marmurze.

GLAZURA CZEKOLADOWA  - DAWN

FRUIBEL Glacage Czekoladowy - zawiera 37% czekolady opak 6 kg.

Gotowa polewa czekoladowa z wysoką zawartością czekolady – 36%, doskonale nadaje się do tworzenia lśniących polew na tortach.  Zalety stosowania Glacage Czekoladowy:

  • Doskonały smak prawdziwej ciemnej czekolady
  • Możliwość zamrażania oblanych tortów
  • Błyszcząca i gładka struktura polewy
  • Można rozcieńczać 5% syropem aby uzyskać jeszcze większą gładkość
  • Polewa gotowa do użycia już po podgrzaniu do 35°C

CDN

POLEWA NABŁYSZCZAJĄCA BRILLANCE NOIRE Cacao  Barry – wiaderko 2 kg.

Brillante Norie jest polewa wysokiej jakości o pysznym smaku czekoladowym (35 %), niezwykle błyszcczącą, dokładnie oblewająca jest idealną polewa do powierzchni pionowych.

 

POLEWY NABŁYSZCZJĄCE BARBARA LUIJCKX

CDN

Odporne na mrożenie, nie tracą połysku po rozmrożeniu, idealnie nadają się do oblewania ciast, tortów itp. Uwaga: polewy te można używać jako nadzienie po zakończeniu pieczenia.

• dodaj 20 % wody, podgrzej do temp. 50 - 60 oC, używaj na zamrożone produkty; jako nadzienie używaj w temperaturze pokojowej, bez rozcieńczania.

  • Polewa nabłyszczająca deserowa 2373 wiadro  3 kg
  • Polewa nabłyszczająca biała 2379 wiadro  3 kg