www.callebaut.com
www.callebaut.com/plpl/21
![]() |
![]() |
www.cacao-barry.com
Mamy przyjemność być dystrybutorem produktów firmy Barry Callebaut i Cacao Barry. Ze względu na bardzo rozbudowaną ofertę wyżej wymienionych firm prosimy o odwiedzenia strony naszych dostawców. Znajdziecie tam Państwo szczegółowe opisy wszystkich produktów oraz rewelacyjne receptury, które bardzo polecamy.
Wszystkie produkty z firmy Lubeca posiadają certyfikat koszerności. Produkty zaznaczone * posiadamy w stałej ofercie, wszystkie pozostałe produkty są na zamówienie – okres oczekiwania do dwóch tygodni.
Index
|
Skład
|
Opis produktu
|
721
|
55/45/34 10kg *
|
Z ciemnej czekolady Wybrzeże Kości Słoniowej 55%
|
722
|
60/40/39 12,5kg
|
Z ciemnej czekolady Wybrzeże Kości Słoniowej 60%
|
727
|
60/40/39 10kg *
|
Z ciemnej czekolady Ghana 60%
|
729
|
60/40/42 12,5kg
|
Z ciemnej czekolady Ghana 60%
|
735
|
65/35/41 12,5kg
|
Z ciemnej czekolady Ghana 65%
|
742
|
70/30/45 10kg *
|
Z ciemnej czekolady Ghana 70%
|
745
|
85/15/50 5kg
|
Z ciemnej czekolady Ghana 85%
|
Najlepsza kuwertura z ciemnej czekolady
|
|
|
750
|
60/40/40
|
Najlepsza kuwertura z ciemnej czekolady 60%
|
752
|
70/30/42
|
Najlepsza kuwertura z ciemnej czekolady 70%
|
Kuwertura z mlecznej czekolady
|
|
|
758
|
42/39 12,5kg
|
Najlepsza kuwertura z mlecznej czekolady 42%
|
759
|
40/40 12,5kg
|
Najlepsza kuwertura z mlecznej czekolady 40%
|
760
|
38/38 12,5kg
|
Najlepsza kuwertura z mlecznej czekolady 38%
|
765
|
38/41 10kg
|
Najlepsza kuwertura z mlecznej czekolady 38%
|
761
|
43/40 12,5kg
|
Kuwertura z mlecznej czekolady Ghana 43%
|
763 *
|
35,5/37 10kg
|
Kuwertura z mlecznej czekolady 35,5%
|
Kuwertura czekoladowa czystego pochodzenia
|
|
|
753
|
63/37/40 5kg
|
Kuwertura z ciemnej czekolady Arriba 63%
|
749
|
64/36/41 5kg
|
Kuwertura z ciemnej czekolady Vanuatu 64%
|
754
|
67/33/41 5kg
|
Kuwertura z ciemnej czekolady Rio Caribe 67%
|
755
|
72/28/42 5kg
|
Kuwertura z ciemnej czekolady Trinidad 72%
|
762
|
43/40 5kg
|
Kuwertura z ciemnej czekolady Vanuatu 43%
|
767
|
47/41 5kg
|
Kuwertura z ciemnej czekolady Rio Caribe 47%
|
Biała czekolada
|
|
|
776 *
|
33/39,5 10kg
|
Biała czekolada 33%
|
Dietetyczna kuwertura czekoladowa
|
|
|
770
|
70/30/42
|
Diet Kurertura z ciemnej czek z fruktozą 70%
|
771
|
44/42
|
Diet Kurertura z mlecznej czek z fruktozą 44%
|
783
|
37/34/45
|
Diet Kuwertura z białej czekolady 37%
|
Kuwertura organiczna
|
|
|
789
|
70/30/45 12,5kg
|
Org. Kuwertura z gorzkiej czek 70%
|
769
|
41/41 12,5kg
|
Org. Kuwertura z mlecznej czek 41%
|
779
|
38/34,5 12,5kg
|
Org. Biała czekolada 38%
|
Masa kakaowa / Masło kakaowe
|
|
|
775
|
100% cocoa mass 4kg
|
Masa kakaowa
|
777*
|
100% cocoa butter 6,25kg
|
Wiórki masła kakaowego
|
PRAWDZIWA CZEKOLADA „ARIBA”
Prawdziwa czekolada najwyższej jakości, naturalna - 0% zawartości innych tłuszczy poza masłem kakaowym) Doskonała do polew najwyższej jakości, do wyrobu pralin, wykonywania dekoracji, przygotowania tzw. „czekolady plastycznej”, jako dodatek do ciastek kruchych („pieguski”). Znakomicie znosząca zapiekanie. W postaci dysków i kropelek.
Dropsy do zapiekania – dropsy z prawdziwej czekolady, idealny produkt do zapiekania, stosowany do mufinek, ciastek piegusków. Polewa deserowa cariba – polewa zrobiona na tłuszczu laurynowym, w smaku bardzo zbliżona do czekolady , idealny produkt do robienia dekoracji. Ze względu na bardzo szeroką ofertę produktów Master Martini zapraszamy Państwa do odwiedzenia strony naszego dostawcy www.mastermartini.pl
WYSOKIEJ KLASY KUWERTURY PRODUKOWANE W BELGII
801436124
|
San Felipe Ciemna gorzka 65%
|
5 kg
|
801315114
|
Maracaibo Mleczna 34%
|
5 kg
|
801323124
|
Cabo Blanco Biała 27%
|
5 kg
|
Dropsy wykonane z wysokiej klasy czekolady idealne np do mufinek.
279005113
|
Chocolate Chunks ciemne
|
3,75kg
|
279004113
|
Chocolate Chunks białe
|
3,75kg
|
Prawdziwe, belgijskie czekolady wyprodukowane wg najlepszych receptur doświadczonych mistrzów czekoladziarstwa. Wyjątkowa selekcja w doborze ziarna kakaowego, nowoczesna technologia procesu produkcyjnego oraz laboratoryjna kontrola jakości zapewniają czekoladom marki Barima Artisanal niezmienne, stałe parametry. Wśród nich należy wyróżnić bogaty bukiet aromatyczno-smakowy, wysoki stopień płynności oraz jedwabistą konsystencję. Produkt jest formowany w postaci pastylek o średnicy 1 cm z zatemperowanej czekolady.
Szlachetny produkt o zawartości masła kakaowego wynoszącej od 22 do 24%. Kakao Extra Dark odznacza się wyjątkowym, pełnym aromatem i ciemnym bordowo-brązowym kolorem. Idealne do dekorowania oraz łączenia z kremami i masami cukierniczymi.
BARRY CALLEBAUT – deserowa i mleczna opakowanie 2,5 kg.
Czy jest coś smaczniejszego i bardziej przyjemnego niż ciepła, rozpuszczona czekolada? Dlatego Callebaut oferuje czekoladę do fontann. Jej smak to w 100% smak Callebaut – dostępny w wersji ciemnej lub mlecznej, gwarantującej intensywny, harmonijny smak. Ponadto czekolady te są bogate w masło kakaowe, zapewniające ich wysoki stopień płynności w fontannach i fondue.
BARBARA LUIJCKX – czekolady do fontann opak 3 kg.
Czekolady do fontann Barima Artisanal
Cechą wyróżniającą czekolady do fontann marki Barima Artisanal jest bogata zawartość kakao. W przypadku czekolady deserowej wynosi ona 58%, dla czekolady mlecznej 43%. Podane wskaźniki zapewniają tym czekoladom luksusowy smak. Zrównoważona zawartość masła kakaowego decyduje o ich jedwabistej płynności i szlachetnym połysku. Wszystkie wymienione parametry powiększają możliwość zastosowania tych czekolad. Idealne do oblewania wszystkich produktów cukierniczych w tym do deserów mrożonych.
GOLDEN CIOC
Czekolada w płynie z firmy Master Martini, gęsta prawdziwa czekolada Golden Cioc, gotowa do serwowania na gorąco jak i na zimno w postaci czekoladowego moussu. Do jej produkcji wykorzystano kakao najwyższej jakości oraz prawdziwą, ciemną czekoladę, dzięki czemu uzyskano jedyny w swoim rodzaju smak. Golden Cioc to prawdziwa nowość w branży gastronomicznej, adresowana do barów, cukierni, lodziarni, hoteli, restauracji, czekoladziarni.
Aby nacieszyć się wybornym smakiem czekolady wystarczy otworzyć kartonik GOLDEN CIOC i wlać ją do filiżanki. Można także podgrzać czekoladę w kuchence mikrofalowej lub wykorzystując gorącą parę z ekspresu do kawy w taki sposób aby odpowiednio podgrzać napój, ale nie doprowadzić go do wrzenia. Najlepszym rozwiązaniem żeby cieszyć się w pełni smakiem czekolady jest używanie do tego celu profesjonalnej czekoladziarki.
CZEKOLADA W PŁYNIE VAN HUTEN
Czekolada na gorąco dla koneserów marki Van Houten to gotowa do spożycia czekolada o zwiększonej zawartości czekolady 22%.. Najlepiej stosować używając czekoladziarki. Możemy ją mieszać z syropami smakowymi, owocami w żelu., podawać na gorąco i na zimno na przykład. z bitą śmietaną. Cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem klientów ze względu na bardzo intensywny i mocny smak czekolady.
KAKAO - PROSZKI KAKAOWE
Kakao Extra Brute – Cacao Barry.
Wysokiej klasy kakao 22-24 % zawartości tłuszczu, doskonały produkt do dekoracji np., ciastka tiramisu oraz do łączenia z kremami i śmietaną.
Kakao nietopliwe – opakowanie 3 kg – Bush Trade.
Kakao ciemne doskonałe do posypywania ciast śmietanowych, produkt nie wchłania wody i dzięki temu po posypania ciastka sprawia wrażenie efektu zamszu.
PROSZEK KAKAOWY 10-12 % oraz 22-24 % .
Opakowania 25 kg – z firm GERKENS i BARRY CALLEBAUT.
Najwyższej jakości ciemne kakao, doskonale sprawdza się we wszystkich produktach cukierniczych i przy produkcji lodów
POLEWY FIRMY BAKES.
Nazwa produktu NON TEMP WHITE NH, NON TEMP DARK – Opakowanie 12,5 Kg.
Polewa w postaci dropsów do oblewania i dekoracji wyrobów cukierniczych. Rodzaj produktu Kolejny w ofercie Grupy Bakels produkt typu NH, czyli bez uwodornionych, szkodliwych dla zdrowia tłuszczów utwardzonych i kwasów trans. Surowiec jest gotowy do użycia bezpośrednio po rozpuszczeniu w kąpieli wodnej lub mikrofalówce - nie wymaga czasochłonnego procesu temperowania. Jego doskonała stabilność pozwala na łatwe modelowanie wszelkiego rodzaju dekoracji cukierniczych, wykonanie napisów lub rysunków
na wyrobach okazjonalnych oraz przygotowanie stabilnych korpusów do pralin. Produkt ten doskonale nadaje się również do produkcji polew i ganaszy oraz do wylewania na folie karotenowe i blistry. Przy produkcji polew możliwy jest dodatek mleka, śmietanki lub wody, pod warunkiem, że mają one taką samą temperaturę jak roztopiony Non Temp. Oblane wyroby cukiernicze mają zawsze równą, błyszczącą powierzchnię. Bezproblemowo można również wykonać polewę do natrysku oraz plastyczną masę – Non Temp Plastyczny -
doskonale nadającą się do wałkowania, obkładania i modelowania. Sposób użycia Rozpuścić Non Temp NH w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Podczas rozpuszczania temperatura nie powinna przekroczyć 42°C. Produkcja niektórych dekoracji jest możliwa tylko na zamrożonym marmurze.
GLAZURA CZEKOLADOWA - DAWN
FRUIBEL Glacage Czekoladowy - zawiera 37% czekolady opak 6 kg.
Gotowa polewa czekoladowa z wysoką zawartością czekolady – 36%, doskonale nadaje się do tworzenia lśniących polew na tortach. Zalety stosowania Glacage Czekoladowy:
POLEWA NABŁYSZCZAJĄCA BRILLANCE NOIRE Cacao Barry – wiaderko 2 kg.
Brillante Norie jest polewa wysokiej jakości o pysznym smaku czekoladowym (35 %), niezwykle błyszcczącą, dokładnie oblewająca jest idealną polewa do powierzchni pionowych.
Odporne na mrożenie, nie tracą połysku po rozmrożeniu, idealnie nadają się do oblewania ciast, tortów itp. Uwaga: polewy te można używać jako nadzienie po zakończeniu pieczenia.
• dodaj 20 % wody, podgrzej do temp. 50 - 60 oC, używaj na zamrożone produkty; jako nadzienie używaj w temperaturze pokojowej, bez rozcieńczania.